ຜັກກະເດົາເປັນເປັນຜັກຊະນິດໜຶ່ງທີ່ມີລົດຊາດຂົມຊຶ່ງມີປະໂຫຍດຫຼາຍຕໍ່ຮ່າງກາຍຂອງຄົນເຮົາ ເຊັ່ນ: ຊ່ວຍຕ້ານມະເຮັງ ແລະ ເບົາຫວານໄດ້ດີ ແລະ ມີປະໂຫຍດຫຼາຍຢ່າງ ຄື:
- ຊ່ວຍລ້າງສານພິດໃນເລືອດ: ຕົ້ມຜັກກະເດົາແລ້ວດື່ມນ້ຳ ຄືກັບດື່ມຊາ ເພື່ອລ້າງສານພິດໃນເລືອດ, ກະຕຸ້ນການເຮັດວຽກຂອງຕັບ, ຊ່ວຍຮັກສາລະດັບຂອງນໍ້າຕານໃນເລືອດ, ເຮັດໃຫ້ເລືອດໄຫຼວຽນສະ ດວກ;
- ຊ່ວຍປິ່ນປົວພະຍາດທາງຜິວໜັງ: ຜັກກະເດົາມີສັບພະຄຸນຕ້ານ ເຊື້ອພະຍາດຕ່າງໆ ແລະ ຕ້ານການ ອັກເສບ;
- ຊ່ວຍປິ່ນປົວໄຂ້ມາເລເລຍ: ໃບກະເດົາ ແລະ ແກ່ນກະເດົາ ຊ່ວຍຂ້າເຊື້ອໄຂ້ມາເລເລຍຢ່າງມີປະສິດທິພາບ;
- ຊ່ວຍປິ່ນປົວພະຍາດຂໍ້ອັກເສບ: ຜັກກະເດົາຊ່ວຍຫຼຸດຜ່ອນອາການປວດ, ບວມພາຍໃນຂໍ້;
- ຊ່ວຍການຍ່ອຍອາຫານ: ໃບກະເດົາຊ່ວຍກະຕຸ້ນໃຫ້ຮ່າງກາຍຜະລິດນໍ້າບີ ເຮັດໃຫ້ກະເພາະຍ່ອຍອາຫານໄດ້ດີຂຶ້ນ;
- ຊ່ວຍປ້ອງກັນພະຍາດເບົາຫວານ: ຜັກກະເດົາ ມີສານທີ່ຊ່ວຍປ້ອງກັນ ການຜະລິດອິນຊູລິນຫຼາຍເກີນໄປ ເຊິ່ງເປັນສາເຫດຂອງພະຍາດເບົາຫວານ;
- ຊ່ວຍຕ້ານມະເຮັງ: ຜັກກະເດົາ ມີສານຊ່ວຍຟື້ນຟູຈຸລັງຕ່າງໆໃນຮ່າງກາຍ ໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບປົກກະຕິ ຈຶ່ງສາມາດຫຼຸດຜ່ອນຄວາມສ່ຽງຂອງການເປັນມະເຮັງ.
ຂໍ້ມູນຈາກ: http://kpl.gov.la/detail.aspx?id=45111