ຫຼາຍໆທ່ານອາດຈະຄິດວ່າ ດອກດາວເຮືອງເປັນພຽງດອກໄມ້ທີ່ໃຫ້ຄວາມສວຍງາມ, ເອົາໄວ້ສຳລັບບູຊາ  ແລະປະດັບເອ້ຕ່າງໆ ແຕ່ທ່ານຮູ້ບໍ່ວ່າຄຸນປະໂຫຍດ ຂອງດອກດາວເຮືອງຍັງສາມາດນຳມາເຮັດເປັນ ຊາດື່ມ, ປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ເປັນຢາຮັກສາພະຍາດ ບາງຊະນິດໄດ້ອີກດ້ວຍ, ຂັ້ນຕອນໃນການນຳດອກດາວເຮືອງມາຜະລິດເປັນຊາຊົງດື່ມ: ນຳດອກດາວ ເຮືອງມາລ້າງໃຫ້ສະອາດ, ນຳໄປຕາກແດດໃຫ້ແຫ້ງ, ນຳມາຂົ້ວ ຫຼື ອົບແຫ້ງເພື່ອສາມາດເກັບໄວ້ໄດ້ດົນ, ມ້ຽນໃສ່ຂວດແກ້ວ ຫຼື ກະປຸກແລ້ວປິດຝາໃຫ້ແໜ້ນໆ.

* ວິທີການຊົງດື່ມ: ນຳດອກດາວເຮືອງແຫ້ງປະມານ 1-2 ດອກ ຫຼື ພໍຍຸບມືໃສ່ໃນຈອກນ້ຳແລ້ວເທນ້ຳຮ້ອນທີ່ກຽມພ້ອມໄວ້ສຳລັງຊົງຊາເທລົງໄປ, ປະໄວ້ປະມານ 15-20 ນາທີໃຫ້ຄຸນປະໂຫຍດຂອງດອກດາວເຮືອງລະລາຍອອກມາຈື່ງດື່ມ ເຊີ່ງຄຸນປະໂຫຍດຕາມຕຳລາຢາ: ດອກດາວເຮືອງສາມາດບຳລຸງສາຍຕາໄດ້ດີ, ຟອກເລືອດ, ລະລາຍຂີ້ກະເທິະ, ຂັບລົມ, ແກ້ຮ້ອນໃນ, ເຕົ້ານົມອັກເສບ, ແກ້ອາການເຈັບຫົວ, ນອກຈາກນັ້ນກໍ່ຍັງແກ້ໄອ ແລະ ໄຂ້ຫວັດນຳອີກ. ພິເສດໄປກວ່ານັ້ນ ຍັງສາມາດນຳມາເປັນອາຫານໃນຄົວເຮືອນໄດ້ອີກ ໂດຍໃຊ້ດອກດາວເຮືອງທີ່ກຳລັງຈູມນຳມາລວກຈ້ຳແຈ່ວ, ດອກບານນຳມາຂົ້ວປະສົມກັບຊີ້ນສັດ ຫຼື ຈຸ່ມແປ້ງແລ້ວຈືນ ທ່ານກໍ່ຈະໄດ້ອາຫານຫວ່າງຈານເດັດທີ່ມີປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍ ແລະ ແຊບໄປອີກແບບ.

ຂໍ້ມູນຈາກ: muangsaravanh.gov.la