ຜັກສົດ 10 ຊະນິດທີ່ຈຳໜ່າຍໃນທ້ອງຕະຫຼາດ ພົບວ່າມີການຕົກຄ້າງຂອງສານເຄມີກຳຈັດສັດຕູພືດໃນປະລິມານທີ່ສູງໄດ້ແກ່

1.ກວາງຕູ້ງ

2.ກາດນາ

3.ໝາກຖົ່ວ

4.ໝາກເຜັດ

5.ໝາກແຕງ

6.ກະຫຼ່ຳ

7.ຜັກກາດຂາວ

8.ຜັກບົ້ງ

9.ຜັກຊີ

10.ໝາກເລັ່ນ

ວິທີຫຼຸດປະລິມານສານເຄມີຕົກຄ້າງໃນຜັກ

ກ່ອນກິນຫຼືນຳຜັກມາປຸງອາຫານ ຕ້ອງລ້າງໃຫ້ສະອາດທຸກຄັ້ງ ເພື່ອປ້ອງກັນສານເຄມີຕົກຄ້າງຫຼືອາການປົນເປື້ອນຂອງເຊື້ອຈຸລິນຊີກໍ່ໂລກ ໃຫ້ລ້າງຜ່ານນ້ຳກ໊ອກທີ່ໄຫຼດົນ 2 ນາທີ ຫຼືແຊ່ໃນນ້ຳຜະສົມເກືອອັດຕາສ່ວນ 2 ບ່ວງແກງຕໍ່ນ້ຳ 4 ລິດ ຫຼືນ້ຳຜະສົມນ້ຳສົ້ມສາຍຊູອັດຕາສ່ວນເຄິ່ງຖ້ວຍຕວງຕໍ່ນ້ຳ 4 ລິດ ຫຼືນ້ຳຜະສົມໂຊດຽມໄບຄາບອນເນັດ (ເບກກິ້ງໂຊດາ) ອັດຕາສ່ວນ 1 ບ່ວງແກງຕໍ່ນ້ຳ 4 ລິດ ແຊ່ປະໄວ້ 10-15 ນາທີ ຈາກນັ້ນລ້າງດ້ວຍນ້ຳລ້າ 2 ຄັ້ງ ສຳລັບຜັກບາງຊະນິດເຊັ່ນ ກາດນາ ກະຫຼ່ຳ ໝາກຖົ່ວ ຫາກມີຄາບຂາວຈັບທີ່ກາບໃບຫຼືຜັກຫຼາຍເກີນໄປ ລ້າງນ້ຳຫຼາຍໆຄັ້ງແລະໃຈ້ໃບຖູຫຼືລ້າງດ້ວຍການເປີດນ້ຳໄຫຼຜ່ານຢ່າງໜ້ອຍ 2 ນາທີ ເພື່ອຄວາມປອດໄພ ແລະການປົນເປືອນຂອງສານເຄມີ.

ຂໍ້ມູນຈາກ: news.com.la