ຄຸນປະໂຫຍດຂອງ ໝາກຊູ ມີຄື:

  1. ໝາກຊູ ມີເສັ້ນໄຍອາຫານທີ່ຊ່ວຍໃຫ້ລະບົບຂັບຖ່າຍສະດວກ.
  2. ໝາກຊູ ເປັນຜັກທີ່ມີລົດຫວານກອບໂດຍທຳມະຊາດເໝາະສົມກັບຄົນທຸກເພດໄວ.
  3. ມີຟົສຟໍທີ່ຊ່ວຍໃນການຟື້ນຟູພາກສ່ວນເສື່ອມສະພາບພາຍໃນຮ່າງກາຍ.
  4. ນຳ້ຕົ້ມໝາກຊູ ຫລື ນຳ້ແກງໝາກຊູ ຊ່ວຍຫລຸດຄວາມດັນເລືອດ ແລະ ກຳຈັດໜິ້ວໃນໝາກໄຂ່ຫລັງໄດ້.
  5. ມີສັບພະຄຸນຊ່ວຍບຳລຸງຫົວໃຈ ແລະ ຫລອດເລືອດໃຫ້ແຂງແຮງ.
  6. ມີວິຕາມິນເຊ ຊ່ວຍຫລຸດອາການເລືອດອອກຕາມເຟັນແຂ້ວໄດ້.
  7. ມີໂຟເລດສູງ ເໝາະສົມສຳລັບແມ່ຍິງຖືພາ ສາມາດກິນເພື່ອບຳລຸງ ແລະ ຊ່ວຍເສີມສ້າງພັດທະນາການຂອງລູກຕັ້ງແຕ່ຍັງຢູ່ໃນທ້ອງແມ່.
  8. ມີທາດການຊຽມຊ່ວຍບຳລຸງກະດູກ ແລະ ແຂ້ວໃຫ້ແຂງແຮງ.

      ວິທີໃນການປຸງແຕ່ງໝາກຊູບໍ່ວ່າຈະເປັນການ ຂົ້ວ, ແກງ, ຕົ້ມ ເພື່ອເປັນອາຫານໃຫ້ໄດ້ຄຸນຄ່າສູງສຸດແມ່ນການ ປອກເປືອກ ແລະ ລ້າງຢາງອອກໃຫ້ສະອາດ ເວລາປຸງແຕ່ງບໍ່ຄວນປ່ອຍໃຫ້ໝາກຊູສຸກເກີນໄປ ເພາະການ ຕົ້ມ ຫຼື ຂົ້ວດົນ ເທົ່າໃດກໍຍິ່ງຈະເຮັດໃຫ້ສູນເສຍລົດຊາດທີ່ຫວານແຊບ ແລະ ສູນເສຍຄຸນຄ່າທາງສານອາຫານໄປ.

ຂໍ້ມູນຈາກ: www.ptc.gov.la