ມີ​ການ​​ອ້າງ​ວ່າ​ ການ​ດື່ມ​ໂຊ​ດາ​ ຊ່ວຍ​ຫລຸດ​ໄຂ​ມັນ​ໃນ​ເລືອດ​ໄດ້​
ແພດ​ຜູ້​ຊ່ຽວ​ຊານ​ໄດ້ໃຫ້​ຄຳ​ຕອບ​ດັ່ງ​ນີ້:​

“ນ້ຳ​ໂຊ​ດາ​ ເປັນ​ການ​ນຳ​ແກສ໌​ຄາຣ໌ບອນ​ໄດອອກໄຊດ໌​ (Carbon Dioxide) ມາ​ອັດ​ລົງ​ໃນ​ນ້ຳ​ ເຮັດໃຫ້​ນ້ຳ​ມີ​ລິດ​ເປັນ​ກົດ​ ເມື່ອ​ເປີດ​ຝາ​ອອກ​ແລ້ວ​ຈຶ່ງ​ເກີດ​ຟອງ​ແກສ໌​ຂຶ້ນ​ມາ​ ນິຍົມ​ໃຊ້​ປະສົມ​ກັບ​ເຄື່ອງ​ດື່ມ​ແອນ​ກໍ​ຮໍ​ລ໌​ຊະນິດ​ຕ່າງ​ໆ​ ນ້ຳ​ຫມາກໄມ້​ ຫລື ​ນ້ຳ​ຫວານ​

“ປະໂຫຍດ​ຂອງ​ໂຊ​ດາ​ ຄື​ ຊ່ວຍ​ເຮັດໃຫ້​ເຄື່ອງ​ດື່ມ ​ຫລື ​ອາຫານ​ມີຣົດ​ຊ່າ​ ເພີ່ມ​ຄວາມ​ແຊບ ແລະ ​ຄວາມ​ແປກ​ໃໝ່​ ແຕ່​ໂຊ​ດາ​ບໍ່​ມີ​ຄຸນສົມບັດ​ໃນ​ການຫ​ລຸດ​ໄຂ​ມັນ​ໃນ​ເລືອດ​ ຂໍ້​ມູນ​ການ​ໃຊ້​ໂຊ​ດາ​ໃນ​ຂ່າວ​ນັ້ນ

​ ຄື​ການ​ນຳ​ໄປ​ປະສົມ​ກັບ​ນ້ຳ​ໝາກນາວ​ ເຊິ່ງ​ມີ​ລິດ​ເປັນ​ກົດ​ ອາດ​ມີສັບພະຄຸນ​ເພີ່ມ​ການ​ຫຼັ່ງ​ກົດ​ຂອງ​ໃນ​ກະເພາະ​ອາຫານ​ ຊ່ວຍ​ໃນ​ການ​ຍ່ອຍ​ອາຫານ​ ແຕ່​ບໍ່​ໄດ້​ມີສັບພະຄຸນ​ໃນ​ການ​ຫລຸດ​ໄຂ​ມັນ​

“ສຸດ​ທ້າຍ​ແລ້ວ​ ການ​ເລືອກ​ກິນ​ອາຫານ​ ຄວນ​ຫລຸດ​ອາຫານ​ມັນ ​ແລະ ​ຂອງ​ທອດ​ລົງ​ ຮ່ວມ​ກັບ​ກິນ​ຜັກ​ຫລາຍ​ໆ​ ເພາະ​ຈະ​ຊ່ວຍຫ​ລຸດ​ການ​ດູດ​ຊຶມ​ໄຂ​ມັນ​ໄດ້​ຫລາຍກວ່າ​ການ​ກິນ​ໂຊ​ດາ ​ຫລື ​ໂຊ​ດາ​ໝາກ​ນາວ​ແນ່ນອນ​​”

ຮູ້​ແບບ​ນີ້​ແລ້ວ​ ​ຫັນມາອອກ​ກຳ​ລັງ​ກາຍ​ ແລະ​ ເລືອກ​ຮັບປະທານ​ອາຫານ​ທີ່​ມີ​ໄຂ​ມັນ​ຕ່ຳ​ ແລະ ​ເປັນ​ໄຂ​ມັນ​ບໍ່​ອິ່ມ​ຕົວ​ ອີກ​ທັງ​ປ່ຽນ​ມາ​ກິນ​ຜັກ​ຫມາກໄມ້​ໃຫ້​ຫລາຍ​ຂຶ້ນ​ ໜ້າ​ຈະ​ຊ່ວຍ​ໄດ້​ຫລາຍກວ່າ​.

ຂໍ້ມູນຈາກ: www.news.com.la