* ສູດນໍ້າໝາກອຶເຮັດກິນເຮັດຂາຍກໍ່ໄດ້
– ໝາກອຶ 1 ໜ່ວຍ
– ນໍ້າດື່ມ 2 ລິດ
– ເກືອ 2 ບ່ວງຊາ

– ນົມຈືດ 1 ກ່ອງ ( 200 ມິນລີລິດ )
– ນໍ້າຕານ 12 ບ່ວງໂຕະ

* ວິທີເຮັດ
– ລ້າງໝາກອຶໃຫ້ສະອາດ
– ປອກເປືອກອອກ ໂດຍຢ່າໃຫ້ມີສ່ວນທີ່ເປັນສີຂຽວຂອງເປືອກ

– ຊອຍໝາກອຶໃຫ້ເປັນຕ່ອນຂະໜາດ 1 ນິ້ວ
– ຕົ້ມໝາກອຶປະມານ 15 ນາທີ ແລ້ວປະໄວ້ໃຫ້ເຢັນ
– ນຳໝາກອຶທີ່ຕົ້ມແລ້ວມາບົດໃຫ້ລະອຽດ
– ນຳໝໍ້ທີ່ມີນໍ້າຕົ້ມໝາກອຶທີ່ເຫຼືອຕັ້ງໄຟໃຫ້ຮ້ອນ ( ບໍ່ໃຫ້ຟົດ )

– ຄ່ອຍໆເທໝາກອຶທີ່ບົດລະອຽດແລ້ວໃສ່ລົງໄປໃນໝໍ້
– ຄ່ຽວໝາກອຶໂດຍໃຊ້ໄຟປານກາງ ພໍຮ້ອນແຕ່ຍັງບໍ່ຟົດ
– ໃສ່ນົມຈືດລົງໄປແລ້ງຄ່ຽວຕໍ່ 2 ນາທີ
– ຕື່ມເກືອ ແລະ ນໍ້າຕານຄ່ຽວຈົນນໍ້າຕານລະລາຍຊີມລົດໃຫ້ມີລົດຊາດຫວານ

– ໄປໄວ້ໃຫ້ເຢັນແລ້ວຕັກກິນໄດ້
ສຸດທ້າຍ ໃຫ້ຕື່ມຜົງອົບເຊຍລົງໄປແກ້ວນໍ້າໝາກອຶເລັກໜ້ອຍປະມານປາຍບ່ວງຊາຈະໄດ້ນໍ້າໝາກອຶອົບເຊຍທີ່ມີປະໂຫຍດດີຫຼາຍ

* ຄົນທີ່ເປັນເບົາຫວານໃຫ້ຕື່ມນໍ້າຕານໜ້ອຍໜຶ່ງ ຫຼື ປ່ຽນເປັນນໍ້າຕານໝາກພ້າວແທນປະໂຫຍດດ້ານອື່ນຂອງໝາກອຶ
– ໝາກອຶມີສານຕໍ່ຕ້ານອະນຸມູນອິດສະຫຼະທີ່ມີສ່ວນຊ່ວຍໃນການເຮັດໃຫ້ນານເຖົ້າ

– ຊ່ວຍຟື້ນນບຳລຸງສຸຂະພາບຜິວໃຫ້ເປັ່ງປັ່ງສົດໃສ ແລະ ຊ່ວຍປົກປ້ອງຜິວບໍ່ໃຫ້ແຫ່ວຍານ
– ຊ່ວຍບຳລຸງ ແລະ ຮັກສາສາຍຕາ

– ໝາກອຶມີສ່ວນຊ່ວຍບຳລຸງສຸຂະພາບຮ່າງກາຍ
– ຊ່ວຍເສີມສ້າງລະບົບພູມຄຸ້ມກັນໃຫ້ແກ່ຮ່າງກາຍ
– ນໍ້າມັນຈາກແກ່ນໝາກອຶມີສ່ວນຊ່ວຍບຳລຸງປະສາດ

– ແກ່ນໝາກອຶຊ່ວຍເຮັດໃຫ້ອາລົມດີເພາະມີສານຊ່ວຍໃນການສ້າງ Serotonin ຊຶ່ງມີຜົນຕໍ່ອາລົມ
– ມີລິດໃນການຊ່ວຍລຸດລະດັບນໍ້າຕານໃນເລືອດ
– ເປັນອາຫານທີ່ເໝາະກັບຜູ້ທີ່ຕ້ອງການຄວບຄຸມນໍ້ໜັກ ຫຼື ລົດຫຸ້ນເພາະມີໄຂມັນໜ້ອຍ
– ໝາກອຶມີໂປຮຕີນໄບໂອນິກຊຶ່ງມີສ່ວນເຮັດໃຫ້ເຊວມະເຣັງອ່ອນແອລົງ

ຂໍ້ມູນຈາກ: www.news.com.la