ກ້ວຍ ເປັນໝາກໄມ້ ທີ່ຄົນເຮົານິຍົມນຳມາກີນເປັນອາຫານປະຈຳວັນ, ແຕ່ ກິນ​ກ້ວຍອີ່ມ​ແລ້ວ ຢ່າ​ຖິ້ມ​ເປືອກ​ ເພາະ​ມັນ​ມີ​ປະໂຫຍດ​ຫລາຍຢ່າງ ທີ່ເຮົາຍັງບໍ່ທັນຮູ້, ເປືອກກ້ວຍ ມີ​ສານ​ອາຫານ​ທີ່​ສຳຄັນ​ຢູ່​ຫລາຍ​ ມີຄົນ​ຫລວງ​ຫລາຍ​ໃນ​ບາງ​ປະເທດ​​ເຊັ່ນ:​ ຄົນ​ໃນ​ປະເທດ​ອິນ​ເດຍ​ ໃຊ້​ປະໂຫຍດ​ຈາກ​ສິ່ງ​ນີ້​ມາ​​ຫຼາຍ​ປີແລ້ວ ໂດຍ​ການ​ນຳ​ເປືອກ​ກລ້ວຍ​ໄປ​ຖູ​ກັບ​ຮ່າງກາຍ​ທີ່​ເຮົາ​ຮູ້ສຶກ​ປວດ ເພື່ອບັນ​ເທົາ​ອາການ​ດັ່ງ​ກ່າວ​ໄດ້, ເປືອກກ້ວຍ ​ສາມາດ​ໃຫ້​ຄວາມ​ຊຸ່ມ​ຊື່ນ ​ແລະ​ ບຳ​ຣຸງ​ຜິວ​ໄດ້​ເປັນ​ຢ່າງ​ດີ​ ເນື່ອງ​ຈາກ​ໃນ​ເປືອກ​ກ້ວຍ​ມີ​ສານ​ຕ້ານ​ອ​ະນຸ​ມູນ​ອິດສະຫຼະ​ຈຳນວນ​ຫລາຍ ​ທີ່​ມີ​ຄຸນສົມບັດ​ໃນ​ການ​ຕໍ່​ຕ້ານ​ການ​ເກີດ​ ​ຮອຍ​ຫ່ຽວ ແລະ ​ສິວ​ ເຮົາ​ເຮັດ​ໄດ້​ໂດຍ​ການ​ນຳ​ເປືອກ​ກ້ວຍ​ມາ​ທາ​ບໍລິເວນ​ທີ່​ເກີດ​ອາການ​ດັ່ງ​ກ່າວ  ປ່ອຍ​​ໄວ້ເ​ຄິ່ງ​ຊັ່ວ​ໂມງ ​ແລ້ວກໍລ້າງ​ອອກ​ດ້ວຍ​ນ້ຳ​ສະ​ອາດ​, ນອກນັ້ນ ທ່ານສາມາດ​ນຳ​ເປືອກ​ກ້ວຍ​ມາ​ຖູ​ແຂ້ວ​ ເປັນ​​ເວລາ​ 15 ມື້​ຕິດ​ຕໍ່​ກັນ​ ມັນ​ຈະ​ເຮັດໃຫ້​ແຂ້ວ​ຂອງ​ທ່ານ​ຂາວ​ຂຶ້ນ​ແບບບໍ່​ໜ້າ​ເຊື່ອ​ຢ່າງ​ແນ່ນອນ ແລະ ມັນຍັງສາມາດໃຊ້ເປັນຢາປົວພະຍາດສະເກັດເງີນໄດ້ອີກດ້ວຍ.

ຂໍ້ມູນຈາກ: http://news.com.la