ໝາກຍົມເປັນພືດທີ່ທຸກຄົນຮູ້ຈັກກັນດີ ມັກນິຍົມປູກໄວ້ໜ້າບ້ານ ເຊື່ອກັນວ່າຄົນຈະນິຍົມຊົມຊອບ ນອກຈາກໝາກຍົມມີລົດຊາດສົ້ມຫວານແລ້ວ ໝາກຍົມຍັງມີສັບພະຄຸນເປັນຢາດີອີກດ້ວຍ.

     ໝາກຍົມມີຄາໂບໄຮເດຣດ, ເສັ້ນໄຍອາຫານ, ໂປຣຕິນ, ທາດການຊຽມ, ທາດເຫລັກ, ວິຕາມິນອາ, ວິຕາມິນເບ 1, ວິຕາມິນເບ 2 ແລະ ວິຕາມິນເຊ, ໃນໝາກຍົມຈະມີສານ  tannin, dextrose, levulose, sucrose, vitamin C ເຊິ່ງມີລົດຊາດສົ້ມ ຫລື ສົ້ມຫວານ ຊ່ວຍກັດຂີ້ກະເທີ່, ແກ້ໄອ, ບຳລຸງເລືອດ ແລະ ລະບາຍທ້ອງ ຊ່ວຍໃຫ້ຖ່າຍງ່າຍຂຶ້ນ, ໃນຕ່າງປະເທດ ມີການໃຊ້ໝາກຍົມສົ້ມໃນການຟອກເລືອດ ແລະ ກະຕຸ້ນໃຫ້ມີການຢາກອາຫານ, ປິ່ນປົວອາການຫລອດລົມອັກເສບ ແລະ ພົກຍ່ຽວອັກເສບ ລວມໄປເຖິງພະຍາດລິດສີດວງທະວານ ແລະ ໃຊ້ບຳລຸງຕັບ.

ຂໍ້ມູນຈາກ: http://www.laophattananews.com